diumenge, 22 de febrer del 2015

CONTINUEM AMB LES CLASSIFICACIONS A P3

Els blocs lògics de Dienes, consten de quaranta-vuit peces sòlides, de fusta o plàstic de fàcil manipulació. Cada peça es defineix per quatre variables, el color, la forma, la grandària i el grossor.
Del color s’ha de distingir entre vermell, blau i groc. De la forma cal diferenciar entre quadrat, cercle, triangle i rectangle. La grandària pot ser gran i petita, i el grossor, gruixut i prim. Els blocs lògics de Dienes permeten fer classificacions, seriacions, ordenacions...

Els blocs lògics serveixen per treballar diferents nocions i conceptes logicomatemàtics, com són atributs i característiques de cadascun dels blocs, comparar a partir de les similituds i diferències, fer classificacions, fer seriacions i ordenacions, introduir el concepte de nombre, comptar i identificar les figures geomètriques.




Els nens i nenes de P3 han començat a fer classificacions amb els blogs lògics de Dienes.  Primer manipulant, jugant, apilant, classificant...de forma espontània i tot seguit amb ordres i una mica d'ajuda han classificat segons la forma i el color. 

                         












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada