dilluns, 19 d’abril del 2010

EL SOLDADET DE PLOM: JOCS TRADICIONALS

Com ja sabeu, Robafaves i Gegants hem estat treballant moltíssimes coses a partir del conte: EL SOLDADET DE PLOM. Hem explicat i/o escoltat el conte de diferents maneres (amb i sense suport visual, hem conegut diferents versions del conte, l'hem vist per l'ordinador,...); s'han treballat conceptes matemàtics tals com: primer i últim, davant- darrera, a un costat- a l'altra costat,... fent la fila dels soldats; s'han treballat qüantitats (més-menys, el número 25 de 25 soldadets de plom a dins la capsa, nombre de personatges al conte,....); hem introduit paraules noves en el nostre registra gràfic (han escrit i llegit, a la seva manera, paraules del conte: peix, soldadet, ballarina, rata, pescador, mare, nen, entre d'altres que ells mateixos s'han inventat o han trobat en una mateixa paraula, com per exemple, escriure dimoni o trobar "ball" dins de la paraula "ballarina...); vam fer un vaixell de paper com el que surt al conte amb paper de diari, i moltes més coses que han anat sorgint al llarg de la Unitat treballada i a partir de tot allò que els nens/es han anat portant i que és tant o més important del que ens pot semblar.

Però, a més a més de tot això, com ja sabeu o si més no intentem fer-vos veure, jugant s'aprén moltíssim. Així que amb la iniciativa i l'interès dels nens hem jugat a JOCS TRADICIONALS com són "El penjat", "La sopa de lletres" i "Els mots encreuats" on els nens i nenes han trobat les paraules més importants del conte del soldadet de plom, han trobat d'altres que estaven amagades i que només han vist ells, hem vist que unes eren més llargues que d'altres, hem anat trobant les lletres necessàries per construir la paraula clau,....

I per tot això, us volem deleitar amb aquestes fotografies:

Fem dictats muts: escrivim les paraules a sota dels dibuixos o dibuixem el que ens diuen les paraules.



Confegim el títol: El Soldadet de plom



Cada ovella amb la seva parella: relacionem els cartronets amb les paraules escrites a la pissarra.
I trobem paraules amagades.

Juguem a la Sopa de lletres.



I fem mots encreuats
Tot i no haver gaires fotos dels jocs tradicionals és perquè no volien parar de jugar i jugar, així que vam dedicar el temps a pasar-ho bé mentres apreníem molt i molt.
Esperem que això us hagi fet anar enrera en el temps i us hagi fet pensar en aquests jocs que tots hem jugat quan erem petits.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada